SHE’RIYATDA FIKR VA TUYG‘U MUVOZANATI: ALEKSANDR FAYNBERG VA USMON AZIM QIYOSI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy she’riyatda insoniylik, ichki uyg‘unlik va falsafiy mushohada masalalari Aleksandr Faynberg va Usmon Azim ijodi misolida tahlil qilinadi. Har ikki shoir she’riyatida inson qalbi, vijdon va hayot mazmunini anglash muammolari yetakchi o‘rinni egallaydi. Maqolada ijodkorlarning poetik tafakkuri, badiiy ifoda vositalari, fikr va tuyg‘u uyg‘unligi qiyosiy tahlil asosida yoritiladi. Tadqiqot davomida Faynberg ijodiga xos sokin falsafiy mushohada hamda Usmon Azim she’riyatidagi ichki uyg‘unlik va ruhiy muvozanat masalalari ochib beriladi.