TEXNIKUMLARDA QISHLOQ XOʻJALIGI HAMDA TRAKTORCHI MASHINIST MUTAXASSISLARINI TAYYORLASHDA AMALIY MASHGʻULOTLARNING SAMARADORLIGI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada texnikumlarda qishloq xo‘jaligi hamda traktorchi-mashinist mutaxassislarini tayyorlash jarayonida amaliy mashg‘ulotlarning o‘rni va samaradorligi tahlil qilinadi. Amaliy mashg‘ulotlar orqali talabalar egallaydigan kasbiy ko‘nikmalar, texnologik jarayonlarni chuqur o‘zlashtirish darajasi hamda ishlab chiqarish muhitiga moslashish imkoniyatlari o‘rganiladi. Shuningdek, amaliy mashg‘ulotlarni modernizatsiya qilish, zamonaviy texnika va raqamli trenajyorlardan foydalanish, dual ta’lim elementlarini joriy etishning afzalliklari haqida ilmiy asoslangan takliflar ishlab chiqiladi.