TA`LIM JARAYONIDA MUZEYLARNING ROLI (Ustozlar uchun, 2026)
Bugungi kunda mamlakatimiz hududidagi turli muassasalar, korxonalar, qurilish tashkilotlari, qishloq, shahar, tuman, viloyat markazlarida, xalq ta'limi tizimida jami 1200 dan ziyod muzeylar ishlab turibdi va ularda 1.350 ming eksponatlar mavjud. Ularning eng yiriklari poytaxtimizda joylashgan. Shu bilan birgalikda o`nlab yozuvchilar, shoirlar, rassomlar, olimlar va mashhur san'at arboblarining uy muzeylari ham faoliyat ko`rsatmoqda. Ushbu maqolada aynan ta`lim jarayonidagi muzeylarning roli va ahamiyati xususida so`z boradi.