OTA-ONA BO‘LISHGA TAYYORGARLIKNING PSIXOLOGIK OMILLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada ota-ona bo‘lishga tayyorgarlikning psixologik omillari ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Zamonaviy jamiyatda ota-onalik mas’uliyatining ortib borayotgani, farzand tarbiyasida psixologik tayyorgarlikning dolzarbligi asoslab berilgan. Maqolada ota-onalik tushunchasining psixologik talqini, nazariy asoslari, shuningdek, muvaffaqiyatli ota-ona bo‘lish uchun zarur bo‘lgan asosiy psixologik omillar — shaxsiy yetuklik, emotsional barqarorlik, empatiya, mas’uliyat hissi, oilaviy qadriyatlar va psixologik moslik keng yoritilgan. Shu bilan birga, psixologik tayyorgarlik yetishmasligi oqibatlari va uni rivojlantirish yo‘llari – treninglar, psixologik maslahatlar va sog‘lom oilaviy muhit yaratish usullari taklif etilgan. Maqola nazariy hamda amaliy jihatdan ota-ona bo‘lishga ongli yondashuvni shakllantirishga qaratilgan.