ZAHRIDDIN MUHAMMAD BOBUR HAYOTI VA IJODINI O‘RGANISH HAMDA O‘QUVCHILARGA O‘RGATISHNING DOLZARBLIGI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu ma’ruza buyuk davlat arbobi, sarkarda va qomusiy olim Zahriddin Muhammad Bobur merosini zamonaviy ta’lim tizimida o‘qitishning pedagogik va ijtimoiy zaruriyatlarini tahlil qiladi. Ma’ruzada Boburning nafaqat adabiy, balki ilmiy, axloqiy va strategik qarashlarini o‘quvchilar ongiga singdirish usullari yoritilgan. "Boburnoma" asarining tarbiyaviy ahamiyati va Bobur lirikasi orqali vatanparvarlik tuyg‘usini shakllantirish masalalari ilmiy asoslangan.