ERKIN VOHIDOVNING IJODIY MEROSI (Ustozlar uchun, 2026)
O‘zbek adabiyoti tarixida o‘ziga xos ovoz, chuqur fikr va teran ruh bilan ajralib turadigan shoirlardan biri bu — Erkin Vohidovdir. U XX asrning ikkinchi yarmi va XXI asr boshlarida o‘z ijodi bilan milliy adabiyotimizni yangi bosqichga olib chiqqan, ma'naviy uyg‘onish ruhini tarannum etgan yirik adib hisoblanadi. Erkin Vohidovning she’riyati, dramatik asarlari va publitsistikasi o‘zbek xalqining ma’naviy olami, orzu-umidlari, dard-u tashvishlarini chuqur aks ettiradi. Nodir va durdona asarlarini o‘zbek tiliga o‘girish,  shu asosda ularni adabiyotimiz va ma’naviyatimiz xazinasining bebaho boyligiga aylantirish juda qadimiy an’anaga egadir. Bugungi kunda o‘zining serqirra va sermahsul tarjimonlik faoliyati bilan o‘zbek  tarjimachilik adabiyotini  rivojiga katta hissa qo‘shib kelayotgan iste’dodli shoir, tarjimon, O‘zbekiston Qahramoni, xalq shoiri Erkin Vohidovdir.