YUMOR YARATISHDA POETIK VOSITALARNING O‘RNI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada adabiy asarlarda yumor yaratishda poetik vositalarning tutgan o‘rni tahlil qilinadi. Hazil va kulgi unsurlari poetik ifoda orqali qanday kuchaytirilishi, ularning obraz va g‘oyaviy mazmun bilan aloqadorligi ko‘rib chiqiladi. Jumladan, kinoya, mubolag‘a, tamsil, parodiya kabi badiiy usullar misollar asosida ochib beriladi.