ASALARILARNING VIRUSLI KASALLIKLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada asalarilar orasida keng tarqalgan virusli kasalliklarning epizootologiyasi, ularni keltirib chiqaruvchi asosiy etiologik omillar va rivojlanish sabablari yoritilgan. Shuningdek, virusli kasalliklarning asalarichilik xo‘jaliklariga yetkazadigan iqtisodiy zarari, kasalliklarni diagnostika qilishning zamonaviy usullari hamda ularning kelib chiqishiga sabab bo‘luvchi omillarni bartaraf etish yo‘llari bayon etilgan. Maqolada asalarilarning virusli kasalliklarini oldini olishga qaratilgan profilaktik tadbirlar, xususan Varroa destructor oqadisiga qarshi kurash choralari va biologik himoya usullarining samaradorligi haqida dolzarb ma’lumotlar keltirilgan.