YOSHLAR HUQUQLARI-KONSTITUTSIYAVIY KAFOLATLAR TIZIMIDA (Ustozlar uchun, 2026)
Yoshlar huquqlari har bir jamiyatning ravnaqi va taraqqiyoti uchun asosiy ahamiyat kasb etadi. Mamlakatimizda yoshlarning huquq va erkinliklarini ta’minlash, ularning salohiyatini ro‘yobga chiqarish uchun keng ko‘lamli islohotlar olib borilmoqda. Yoshlar huquqlarini himoya qilish va rivojlantirish, ularni turli salbiy ta’sirlardan, diskriminatsiya va zo‘ravonlikdan asrash davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. Yoshlar huquqlari konstitutsiyaviy kafolatlar tizimida mustahkam joy egallagan bo‘lib, bu mamlakat taraqqiyoti, jamiyat barqarorligi va kelajagi uchun muhim ahamiyatga ega.