BOLALAR VA OʻSMIRLAR GIGIYENASI: RATSIONAL OVQATLANISH VA SOG‘LOM RIVOJLANISH ASOSLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada bolalar va oʻsmirlarning ratsional ovqatlanishi, ovqat tarkibi va miqdori, gigiyenik tamoyillar va ularning sog‘lom rivojlanishdagi roli batafsil yoritilgan. Shuningdek, noto‘g‘ri ovqatlanish natijasida yuzaga keladigan kasalliklar, bolalar va oʻsmirlar salomatligini saqlashda gigiyena qoidalarining ahamiyati keltiriladi. Maqola talabalarga ovqatlanish gigiyenasi va sog‘lom turmush tarzini shakllantirish bo‘yicha nazariy va amaliy bilim beradi.