TA’LIM JARAYONINI GENDER YONDASHUV ASOSIDA TASHKIL ETISHNING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK SHART-SHAROITLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Maqolada ta’lim jarayonini gender yondashuv asosida tashkil etishning pedagogik-psixologik shart-sharoitlari yuqori sinf o‘quvchilari misolida yoritilgan. Gender yondashuvining ta’lim tizimidagi ahamiyati, o‘quvchilarning individual va gender xususiyatlarini hisobga olish zarurati ilmiy asoslangan. O‘qituvchining gender kompetentsiyasi, gender stereotiplarini bartaraf etish hamda gender jihatdan qulay ta’lim muhitini yaratish masalalari tahlil qilingan. Gender yondashuvini amalga oshirishning asosiy tamoyillari va usullari ochib berilib, ta’lim samaradorligini oshirishdagi pedagogik imkoniyatlari ko‘rsatib berilgan.