PEDAGOGIK TADQIQOTLARNI MODELLASHTIRISHNING TURLARI (INFORMATSION, KONTSEPTUAL, KVALIMETRIK VA TASHKILIY-METODIK) VA DARAJALARI. (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada pedagogik tadqiqotlarda modellashtirish jarayonining nazariy-metodologik asoslari yoritiladi. Xususan, modellashtirishning informatsion, kontseptual, kvalimetrik hamda tashkiliy-metodik turlari mazmunan tahlil qilinadi. Shuningdek, pedagogik tadqiqotlarda modellashtirishning darajalari (nazariy, empirik va amaliy) ochib beriladi. Maqolada modellashtirish pedagogik jarayonlarni tizimli o‘rganish, bashoratlash va optimallashtirishning samarali vositasi ekanligi asoslab beriladi.