TELEMEDISINA: IMKONIYATLAR VA MUAMMOLAR (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu ishda telemeditsinaning sog’liqni saqlash tizimidagi o’rni, uning zamonaviy tibbiyotdagi imkoniyatlari hamda joriy etish jarayonida yuzaga kelayotgan muammolar batafsil tahlil qilinadi.Telemeditsina axborot-kommunikatsiya texnologiyalari orqali masofadan turib tibbiy xizmatlar ko’rsatish imkonini beruvchi innovatsion yonalish hisoblanadi.tadqiqot davomida telemeditsinaning diagnostika,konsultatsiya, monitoring va profilaktika sohalaridagi afzalliklari yoritiladi.Shuningdek, infratuzilma yetishmasligi, axborot xavfsizligi,huquqiy va axloqiy masalalar kabi muammolar ko’rib chiqiladi. Ish natijasi telemeditsina tibbiy xizmatlarbsifatini oshirish va aholining sog’liqni saqlash tizimiga bo’lgan kirish imkoniyatini kengaytirishda muhim ahamiyatga ega ekanligini ko’rsatadi.