BALIQ MAHSULOTLARINI INSON ORGANIZMIGA FOYDALI XUSUSIYATLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada baliq mahsulotlarining inson organizmi uchun foydali xususiyatlari ilmiy-nazariy jihatdan yoritiladi. Baliq go‘shti va undan tayyorlangan mahsulotlar yuqori biologik qiymatga ega bo‘lib, tarkibida oson hazm bo‘ladigan oqsillar, omega-3 yog‘ kislotalari, A, D, B guruhi vitaminlari hamda yod, fosfor, kalsiy, temir kabi muhim mikroelementlar mavjud. Baliq mahsulotlarini muntazam iste’mol qilish yurak-qon tomir kasalliklarining oldini olishga, miya faoliyati va xotirani yaxshilashga, immunitetni mustahkamlashga hamda suyak va tishlarning sog‘lom rivojlanishiga ijobiy ta’sir ko‘rsatadi. Shuningdek, baliq mahsulotlari moddalar almashinuvini me’yorlashtiradi va organizmning umumiy salomatligini saqlashda muhim o‘rin tutadi.