TEXNOGEN TUSDAGI FAVQULODDA VAZIYATLAR (TEMIR YO‘L MISOLIDA) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada texnogen tusdagi favqulodda vaziyatlarning mazmuni, ularning kelib chiqish sabablari hamda temir yo‘l transporti tizimida yuzaga keladigan texnogen avariyalar tahlil qilingan. Temir yo‘l transportida yuzaga keladigan favqulodda vaziyatlar, jumladan relsdan chiqib ketish oqibatlari , to‘qnashuv jarayonlari, yong‘in, portlash va xavfli yuklarning sizib chiqishi kabi holatlar ko‘rib chiqilgan va yillar kesimida taqqoslangan.