“НАМАНГАННИНГ ФИДОКОР ФАРЗАНДИ: ФАЙЗУЛЛА ЙЎЛДОШЕВ” (Ustozlar uchun, 2026)
Ҳар бир инсон тақдири — ўзига хос тарих ва ўзига хос сабоқдир. Айниқса, бу тарих Ватан тақдири билан боғланиб кетган бўлса, у фақат бир оила ёки шахснинг эмас, балки бутун халқнинг маънавий меросига айланади. Совет Иттифоқи Қаҳрамони Файзулла Йўлдошевнинг ҳаёт йўли ана шундай улуғ ва ибратли тақдирлардан биридир.Унинг ўз қўли билан ёзиб қолдирган таржимаи ҳоли ва фронт хотиралари орқали биз нафақат бир жангчининг ҳаётини, балки оғир болалик ва етимлик орқали тобланган ирода, меҳнат ва Ватан учун жон фидо қилиш руҳини кўрамиз.