КАШТАДА САБР,МУҲАББАТ, АЁЛ ҚАЛБИНИНГ НОЗИКЛИГИ МУЖАССАМ. (Ustozlar uchun, 2026)
Кашта форс тилидан олинган бўлиб, чизилган, тортилган деган маъноларни билдиради. Кашта амалий безак санъатининг кенг тарқалган тури бўлиб , игна билан тикиб туширилади. Қўлда ёки машинада  асосан матога тикилади.Каштада турли хандасий шакллар, ўсимликсимон нақшлар, гуллар,ҳайвонлар тасвири акс эттирилади. Каштачилик амалий санъатнинг  энг қадимий турларидан бири бўлиб, у халқнинг турмушини гўзал  қилиш истаги натижасида юзага келган.Бу ҳунар билан асосан аёллар шуғулланишган. Дастлаб дастурхон,  рўмолчаларга солинган  кичик-кичик кашталар секин- аста палак, чойшоб, сўзана, зардевор бўлиб шакилланган ва шу тариқа бу санъат тури оммалашган.