INGLIZ TILI DARSLARIDA INTER FAOL METODLARDAN FOYDALANISH (Ustozlar uchun, 2026)
Bugungi kunda ingliz tili ta’limida innovatsion pedagogik texnologiyalarni qo‘llash, o‘quv jarayonining samaradorligini oshirishda muhim o‘rin tutadi. Zamonaviy pedagogika tizimi bilim olish jarayonini faqat an’anaviy usullar bilan cheklamay, yangi texnologiyalarni o‘z ichiga olgan metodlarni ishlab chiqishga katta e’tibor qaratmoqda. Innovatsion pedagogik texnologiyalar (IPT) o‘quvchilarni yanada faol va qiziqarli o‘qitishga yordam beradi, bu esa ingliz tilini o‘rganishda an’anaviy yondashuvlardan ancha samarali bo‘lishi mumkin. Ushbu maqolada ingliz tili o‘qitishda innovatsion pedagogik texnologiyalardan foydalanishning lingvodidaktik jihatlari ko‘rib chiqiladi, ya’ni tilni o‘rganish jarayonini samarali tashkil etish va o‘qitish metodlarining texnologik yondashuvlar orqali yaxshilanishi tahlil qilinadi.