HAZM TIZMI ORGANLARINING GISTOLOGIYASI VA FUNKSIONAL XUSUSIYATLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Maqolada hazm tizimi organlarining morfologik va gistologik tuzilishi, hujayra va to‘qimalar darajasidagi xususiyatlari, shuningdek, ularning funksional vazifalari ilmiy-ommabop uslubda yoritilgan. Oshqozon, ichak, jigar va buyrakning gistologik xususiyatlari va faoliyati batafsil tahlil qilingan. Maqola ikkinchi kurs talabalariga hazm tizimi organlarini chuqur o‘rganish, ularning tarkibi va ish faoliyatini tushunishga mo‘ljallangan.