BOLALAR VA O‘SMIRLARNING JISMONIY RIVOJLANISH KO‘RSATKICHLARINI TEKSHIRISHNING METODIK ASOSLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada bolalar va o‘smirlarning jismoniy rivojlanishini baholashning metodik asoslari, o‘lchash usullari va tahlil usullari yoritiladi. Jismoniy rivojlanish ko‘rsatkichlarini aniqlash orqali sog‘lom turmush tarzi, o‘quv jarayonini optimallashtirish va profilaktik chora-tadbirlarni belgilash mumkin. Maqolada tana bo‘yicha parametrlardan tortib, mushak va skelet tizimi holati, vazn, bo‘y, tana massasi indeksi va boshqa ko‘rsatkichlar baholash metodlari tahlil qilinadi.