MEYOZDA KROSSINGOVERNING GENETIK XILMA-XILLIKDAGI ROLI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada meyoz jarayonida sodir bo‘ladigan krossingover hodisasining genetik xilma-xillikni ta’minlashdagi ahamiyati yoritilgan. Krossingover gomologik xromosomalarning qarindosh  bo‘lmagan xromatidalari o‘rtasida genetik material almashinuvi orqali yangi gen kombinatsiyalarining shakllanishiga olib keladi. Mazkur jarayon irsiy belgilar xilma-xilligini oshirish, evolyutsion jarayonlarni tezlashtirish hamda avlodlarning moslashuvchanligini ta’minlashda muhim rol o‘ynaydi. Shuningdek, maqolada krossingoverning meyozdagi biologik ahamiyati va genetik barqarorlikka ta’siri ilmiy jihatdan tahlil qilingan.