O‘ZBEKISTON IQTISODIYOTIDA TARMOQ BOZORLARI FAOLIYATIDA FOND BOZORINING AHAMIYATI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston iqtisodiyotida tarmoq bozorlari faoliyatini rivojlantirishda fond bozorining o‘rni va ahamiyati ilmiy-nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda fond bozori orqali moliyaviy resurslarni samarali qayta taqsimlash, investitsiyalarni jalb etish va real sektor tarmoqlarining barqaror rivojlanishini ta’minlash masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Bugungi kunda sanoat, qishloq xo‘jaligi, qurilish, transport va xizmat ko‘rsatish sohalarida investitsion faollikni oshirishda fond bozorining imkoniyatlari tobora ortib borayotgani asoslab beriladi. Tadqiqot davomida O‘zbekistonda fond bozorining hozirgi holati, institutsional infratuzilmasi va tarmoq korxonalari tomonidan moliyaviy instrumentlardan foydalanish darajasi baholanadi.