KICHIK VA O‘RTA BIZNES SUBYEKTLARI UCHUN ISLΟM MΟLIYASI ASΟSIDA TASHKIL ETILGAN MAHSULΟTLARNING SAMARADORLIGI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada kichik va o‘rta biznes subyektlari faoliyatini moliyalashtirishda islom moliyasi asosida tashkil etilgan moliyaviy mahsulotlarning samaradorligi kompleks tahlil qilinadi. Bugungi kunda kichik va o‘rta biznes iqtisodiy o‘sish, bandlikni ta’minlash va innovatsion faoliyatni rivojlantirishda muhim o‘rin egallaydi. Maqolada islom moliyasi asosida moliyalashtirishda spekulyativ operatsiyalarning cheklanishi, foizdan voz kechish va foyda-zararni adolatli taqsimlash tamoyillari biznes subyektlarining moliyaviy barqarorligini mustahkamlashga xizmat qilishi asoslab beriladi. O‘zbekiston sharoitida islom moliyasi mahsulotlarini joriy etish imkoniyatlari, mavjud huquqiy va institutsional muammolar hamda ularni bartaraf etish bo‘yicha takliflar ilgari suriladi.