O‘ZBEK DIDAKTIK ASARLARIDA HALOLLIK TARBIYASINING YORITILISHI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola o‘zbek didaktik asarlarida halollik tarbiyasining yoritilishiga bag‘ishlangan. Tadqiqotda maktab o‘quvchilari va talabalar ongida halollik qadriyatlarini shakllantirishdagi didaktik materiallarning roli tahlil qilinadi. Maqolada o‘quv jarayonida halollikni rivojlantirish usullari, o‘qituvchi va ota-onaning roli, shuningdek, axloqiy va pedagogik metodlar yoritilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, didaktik asarlar halollik tamoyillarini mustahkamlash, o‘quvchilarda mas’uliyat va axloqiy ongni rivojlantirishda muhim ahamiyatga ega.