OLIY TA’LIM JARAYONINI INDIVIDUALLASHTIRISH TEXNOLOGIYALARI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada ingliz tilini o‘qitishda keng qo‘llaniladigan “metod”, “metodika” va “texnologiya” tushunchalarining mazmun-mohiyati ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Muallif tomonidan turli yondashuvlar asosida ushbu tushunchalarning farqli va umumiy jihatlari ochib berilgan. Ingliz tilini o‘qitishda zamonaviy pedagogik hamda axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanishning ahamiyati asoslab berilgan.Maqolada interfaol va o‘yinli metodlarning talabalarning nutqiy faoliyatini rivojlantirish, mustaqil fikrlashini faollashtirish va o‘quv motivatsiyasini oshirishdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, elektron o‘quv kurslari orqali ta’limni individuallashtirish imkoniyatlari ko‘rsatib berilgan hamda ularning tuzilmasi va funksional quyi tizimlari tavsiflangan.