ZAMONAVIY TEXNIKALAR ORQALI EMLASHNING ILMIY ASOSLARI VA AFZALLIKLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Vaksinatsiya — yuqumli kasalliklarning oldini olishda eng samarali va iqtisodiy jihatdan tejamkor profilaktik usullardan biri hisoblanadi. XXI asrda biotexnologiya, molekulyar biologiya va axborot texnologiyalarining jadal rivojlanishi emlash jarayonini yangi bosqichga olib chiqdi. Zamonaviy texnikalar yordamida ishlab chiqilgan vaksinalar yuqori samaradorlik, xavfsizlik va aniqlik bilan ajralib turadi. Zamonaviy vaksina texnologiyalarining turlari