MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA INGILIZ TILINI O’RGANISHNING PSIXOLINGVISTIK ASOSLARI. (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda ingliz tilini o‘rganishning psixolingvistik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda til o‘zlashtirish jarayonining psixik mexanizmlari, xususan, idrok, xotira, tafakkur va nutq faoliyatining o‘zaro bog‘liqligi yoritiladi. Shuningdek, bolalarning yosh xususiyatlari, tabiiy til o‘zlashtirish qobiliyati va emotsional muhitning ta’siri ilmiy manbalar asosida ko‘rib chiqiladi. Maktabgacha davrda chet tilini o‘rgatishda o‘yin texnologiyalari, takrorlash, vizual materiallar hamda kommunikativ yondashuvning samaradorligi asoslab beriladi. Psixolingvistik nuqtai nazardan, bu yosh davrida tilni intuitiv va tabiiy ravishda egallash jarayoni ustunlik qilishi ta’kidlanadi. Maqola natijalari maktabgacha ta’lim muassasalarida ingliz tilini samarali tashkil etish bo‘yicha metodik tavsiyalar ishlab chiqishda muhim ahamiyat kasb etadi.