OLIY TA’LIM MUASSASASI PEDAGOGLARINING GENDER TENGLIGINI TAKOMILLASHTIRISHNING NAZARIY ASOSLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalarida faoliyat yuritayotgan pedagoglar o‘rtasida gender tengligini ta’minlashning nazariy asoslari, mavjud muammolar va ularni hal qilish yo‘llari yoritilgan. Gender tengligini ta’minlash nafaqat ijtimoiy adolat mezoni, balki sifatli ta’lim muhitini shakllantirish omili sifatida ko‘rib chiqiladi.