БОШЛАНҒИЧ СИНФ ОНА ТИЛИ ДАРСЛАРИДА ШАХС ВА НАРСА ҲАРАКАТИНИ БИЛДИРГАН СЎЗЛАРНИ ЎҚИТИШНИНГ ИЛМИЙ-МЕТОДИК АСОСЛАРИ (Ustozlar uchun, 2026)
Мақолада 2-синф она тили дарсларида шахс ва нарса ҳаракатини билдирган сўзлар (феъл)ни ўқитишнинг назарий ва методик жиҳатлари таҳлил қилинган. Феълнинг грамматик хусусиятлари, уни бошланғич босқичда ўқитиш тамойиллари ҳамда интерактив методлар асосида дарсни ташкил этиш усуллари ёритилган. Тадқиқот натижаларига кўра, кўргазмалилик, ўйин технологиялари ва рефлексия усуллари ўқувчиларнинг нутқий фаоллиги ҳамда грамматик тушунчаларни онгли ўзлаштириш даражасини оширади.