IJTIMOIY-KOMMUNIKATIV KOMPETENSIYALARNI RIVOJLANTIRISHDA RAQAMLI TA’LIM MUHITINING TA’SIRI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada raqamli ta’lim muhitining talabalarning ijtimoiy-kommunikativ kompetensiyalarini rivojlantirishga ta’siri ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Zamonaviy raqamli transformatsiya sharoitida ta’lim jarayoni kommunikativ, kollaborativ va interaktiv xarakter kasb etmoqda. Tadqiqotda raqamli platformalar, masofaviy ta’lim vositalari, sun’iy intellekt asosidagi teskari aloqa tizimlari hamda virtual muloqot muhiti ijtimoiy faollik, jamoada ishlash, madaniyatlararo muloqot va refleksiv fikrlashni rivojlantirishdagi omil sifatida o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, raqamli ta’lim muhiti ijtimoiy-kommunikativ kompetensiyalarni shakllantirishda yangi pedagogik imkoniyatlarni yaratadi, biroq uning samaradorligi metodik ta’minot va pedagogning raqamli kompetensiyasiga bog‘liq.