RESURSLARNI TEJOVCHI TEXNALOGIYALARNING QISHLOQ XO‘JALIGIDAGI AHAMIYATI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqola qishloq xo‘jaligida resurslardan foydalanish samaradorligini oshirishga qaratilgan zamonaviy texnologik yondashuvlarga bag‘ishlangan. Unda suv, yer va energetik resurslardan foydalanishda mavjud muammolar, ularni kamaytirish yo‘llari hamda resurslarni tejovchi texnologiyalarni amaliyotga joriy etishning iqtisodiy va ekologik ustunliklari mualliflik tahlili asosida yoritib berilgan. Maqolada qishloq xo‘jaligi ishlab chiqarishida innovatsion fikrlashni shakllantirish zarurligi asoslab beriladi.