KIMYO TA’LIMIDA O’QUVCHILARNING KOGNITIV FAOLLIGI VA ILMIY QIZIQISHLARINI RIVOJLANTIRISH METODIKASI (Ustozlar uchun, 2026)
Kimyo bugungi zamon tafakkuri, ilmiy dunyoqarashidagi muhim sohalardan biri sifatida nafaqat tabiiy fanlarga, balki texnik taraqqiyotga ham asos bo‘lib xizmat qilmoqda. Ayniqsa, XXI asr insoniyatidan innovatsion va ijodiy yondashuvni, keng dunyoqarash va erkin tafakkurni talab qilayotgan bir paytda kimyo fanini o‘qitish jarayonida o‘quvchilarning kognitiv faolligini oshirish va ilmiy qiziqishlarini rivojlantirish zamonaviy pedagogik metodikaning ustuvor yo‘nalishlaridan biriga aylanmoqda. O‘quvchilarda asosiy tushunchalar va amaliy ko‘nikmalarni shakllantirish, ularni mustaqil va ijodiy fikrlovchi kadrlar sifatida tarbiyalashda samarali metodik yondashuvlar muhim rol o‘ynaydi.