REAKSIYA TEZLIGIGA OID MASALALAR YECHISHNING SAMARALI METODIK TIZIMINI ISHLAB CHIQISH (Ustozlar uchun, 2026)
Zamonaviy kimyo ta’limida reaksiya tezligi va unga oid masalalarni samarali va tizimli tarzda yechishga o‘rgatish, o‘quvchilarda kimyoviy jarayonlar mohiyatini chuqur anglash, tahlil qilish va ularni o‘zlashtirib, amaliyotga tadbiq etish ko‘nikmalarini shakllantirish dolzarb ahamiyat kasb etadi. Chunki kimyoviy reaksiya tezligi va uni boshqarish zamonaviy texnologiyalar, sanoat va ilmiy izlanishlarda muhim o‘rin tutadi. Shu jihatdan, reaksiya tezligi masalalarini yechish bo‘yicha yagona, samarali hamda uzviy metodik tizim ishlab chiqish ham nazariy, ham amaliy jihatdan eng muhim vazifalardan hisoblanadi.