HOMILADORLIK DAVRIDA AYOLLAR PSIXOLOGIYASI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada homiladorlik davrida ayollarda kuzatiladigan psixologik o‘zgarishlar, ularning biologik, gormonal va ijtimoiy omillar bilan bog‘liqligi tahlil qilinadi. Homiladorlik nafaqat fiziologik, balki psixo-emotsional jihatdan ham muhim davr hisoblanib, ayolning ruhiy holatida sezilarli o‘zgarishlarni yuzaga keltiradi. Ushbu davrda kayfiyat o‘zgaruvchanligi, tashvish, xavotir, onalik instinktining shakllanishi, stressga sezuvchanlik ortishi kabi holatlar kuzatiladi. Maqolada prenatal psixologiya, psixologik adaptatsiya jarayonlari, oila va ijtimoiy qo‘llab-quvvatlashning ahamiyati hamda homiladorlik davrida psixologik salomatlikni saqlash usullari ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, ruhiy holatning homila rivojlanishiga ta’siri ham ko‘rib chiqilgan.