MAKTABGACHA TA’LIMDA METODIK ISHLARNI TASHKIL QILISH (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola maktabgacha taʼlimda metodik ishlarni tashkil etish masalalariga bag‘ishlangan. Unda metodik ishning mazmuni, vazifalari, shakllari va samarali tashkil etish shartlari tahlil qilinadi. Maktabgacha taʼlim tashkilotlarida pedagogik jarayonni rejalashtirish va boshqarish, tarbiyachilar malakasini oshirish, o‘quv‑metodik materiallar bilan taʼminlash hamda innovatsion pedagogik texnologiyalarni amaliyotga joriy etish yo‘nalishlari yoritilgan. Maqolada shuningdek, metodik ishlar samaradorligini oshirish bo‘yicha ilmiy va amaliy tavsiyalar keltirilgan. Tadqiqot natijalari maktabgacha taʼlim tashkilotlari faoliyatini takomillashtirishda qo‘llanilishi mumkin.