XALQARO TURIZMNING RIVOJLANISHI: TURISTIK SALOHIYAT, TRENDLAR, MUAMMOLAR VA STRATEGIK YECHIMLAR (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada Afrikaning turizm salohiyati, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha ilg‘or strategiyalar tahlil qilinadi. Qit’a tabiiy va madaniy boyliklarga ega bo‘lishiga qaramay, turizm sohasida infratuzilma, xavfsizlik va siyosiy barqarorlik bilan bog‘liq to‘siqlarga duch kelmoqda. Tadqiqot davomida turizmning Afrika iqtisodiyotiga ta’siri, ilgari o‘tkazilgan tadqiqotlar va xalqaro tajribalar o‘rganiladi. Shuningdek, investitsiyalar, raqamlashtirish, vizalar soddalashtirilishi hamda marketing strategiyalari orqali turizmni rivojlantirish bo‘yicha takliflar beriladi.