САМАРҚАНД ВИЛОЯТИ ТУМАНЛАРИ КЕСИМИДА ЎТКИР ИЧАК ИНФЕКЦИЯЛАРИНИНГ УЧРАШИНИ ТАҲЛИЛ ҚИЛИШ (2014–2024 ЙИЛ) (Ustozlar uchun, 2026)
Самарқанд вилояти туманларида ўткир ичак инфекциялари (ЎИИ) эпидемиологик жараёнининг ҳудудий, мавсумий ва ёшга оид хусусиятларини баҳолаш касалликнинг олдини олиш чораларини ишлаб чиқиш учун амалга оширилди. 2014-2024 йиллар давомида Самарканд вилоятида рўйхатга олинган ЎИИ ташхиси қайд этилган беморларнинг маълумотлари ретроспектив таҳлили баен этилган. Самарканд вилоят соғлиқни сақлаш бошқармаси ва Санитария-эпидемиология осойишталиги марказининг расмий статистик маълумотларидан фойдаланилди. Интенсив ва экстенсив кўрсаткичлар ўрганилди, қиёсий таҳлил амалга оширилди.