MEHNAT UNUMDORLIGINI OSHIRISHDA MOTIVATSIYA VA RAG‘BATLANTIRISH TIZIMLARINI TAKOMILLASHTIRISH (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada mehnat unumdorligini oshirishda motivatsiya va rag‘batlantirish tizimlarining ahamiyati ilmiy-nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil qilingan. Inson kapitalidan samarali foydalanish, xodimlarning ichki va tashqi motivlarini uyg‘unlashtirish hamda zamonaviy boshqaruv yondashuvlarini joriy etish orqali mehnat samaradorligini oshirish masalalari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, kompleks va tizimli rag‘batlantirish mexanizmlarini qo‘llash korxonalarda mehnat unumdorligini sezilarli darajada oshiradi. Maqolada motivatsiya tizimini takomillashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.