PEDAGOGIKADA NUTQ MADANIYATINING AHAMIYATI. (Ustozlar uchun, 2026)
Nutq madaniyati pedagogik jarayonda muhim o‘rin tutadi. Bu nafaqat o‘quvchilarning so‘zlashish, yozish va fikr almashish qobiliyatini rivojlantiradi, balki ularning intellektual va ijtimoiy rivojlanishiga ham hissa qo‘shadi. Nutq madaniyati pedagoglar va o‘quvchilar o‘rtasidagi samarali muloqotni ta’minlash, axloqiy va madaniy qadriyatlarni o‘rgatishda asosiy vosita hisoblanadi.