СЕРВИТУТНИ БЕЛГИЛАШ ТЎҒРИСИДАГИ ШАРТНОМАЛАРДАН КЕЛИБ ЧИҚАДИГАН МАЖБУРИЯТЛАРНИ ҲУҚУҚИЙ ТАРТИБГА СОЛИШ БЎЙИЧА ХОРИЖИЙ ТАЖРИБА: ГЕРМАНИЯ ВА ФРАНЦИЯ МИСОЛИДА (Ustozlar uchun, 2026)
Ушбу мақолада сервитутни белгилаш тўғрисидаги шартномалардан келиб чиқадиган мажбуриятларни ҳуқуқий тартибга солиш бўйича Ғарбий Европанинг ривожланган давлатлари Германия ва Франция тажрибаси Ўзбекистон қонунчилиги билан қиёсий таҳлил қилинган ҳамда асослантирилган хулосалар баён этилган.