BUXORO MADANIY MEROSI VA ZAMONAVIY TA’LIM TEXNALOGIYALARINING O‘RNI. (Ustozlar uchun, 2026)
Buxoro shahrining boy madaniy merosi va uni zamonaviy ta’lim tizimiga integratsiya qilish masalalari yoritiladi. XXI asr ta’limida nafaqat nazariy bilim, balki tarixiy-madaniy qadriyatlarni chuqur o‘rganish ham dolzarb hisoblanadi. Buxoro misolida madaniy meros obidalari, qadimiy qo‘lyozmalar, adabiy va ilmiy maktablarning boy an’analari ta’lim jarayoniga tatbiq etish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi.Tadqiqotda innovatsion pedagogik texnologiyalar, jumladan, raqamli platformalar, virtual ekskursiyalar, gamifikatsiya va interaktiv o‘qitish usullaridan foydalanishning samaradorligi tahlil qilinadi. Shuningdek, talabalarda milliy identitetni mustahkamlash, tanqidiy va kreativ fikrlashni rivojlantirishda madaniy merosdan foydalanishning ahamiyati asoslanadi. Maqolada Buxoro davlat universiteti ta’lim amaliyotida qo‘llanilgan ilg‘or tajribalar ham keltiriladi.