BUXORO SHAHRI AHOLISINING XIX–XX ASRLARDA TARKIBIDA BO‘LGAN TURKIY TILLI GURUHLARNING SHAKLLANISHI VA XUSUSIYATLARI (Ustozlar uchun, 2026)
XIX–XX asrlarda Buxoro shahrida yashagan o‘zbek urug‘larining tarixiyetnografik tavsifi va ularning ijtimoiy, siyosiy hamda madaniy hayotdagi o‘rnini tadqiq etishga bag‘ishlangan. Tahlilning ilmiy asosini O.A. Suxarevaning fundamental tadqiqotlari tashkil etadi. Olimaning ilmiy faoliyatida arxiv hujjatlari, dala etnografik kuzatuvlari, statistik materiallar va rus hamda yevropalik diplomatlar va sayohatchilarning yozma manbalari uyg‘unlashtirilgan bo‘lib, ular orqali Buxoro o‘zbeklarining etnik tarixi ilmiy jihatdan yoritilgan.