PLASTIKDAN VOZ KECHISH: KICHIK QADAMLAR, KATTA NATIJALAR (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy jamiyatda plastik mahsulotlardan keng foydalanishning ekologik, ijtimoiy va sog‘liq bilan bog‘liq oqibatlari ilmiy asosda tahlil qilinadi. Plastmassaning atrof-muhitda parchalanmasligi, mikroplastiklarning tirik organizmlarga ta’siri, chiqindilarni boshqarishdagi muammolar hamda barqaror rivojlanish konsepsiyasi doirasida plastikdan voz kechishning ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, kichik kundalik odatlarni o‘zgartirish orqali katta ekologik natijalarga erishish mumkinligi asoslab beriladi. Maqolada O‘zbekiston sharoitida plastik chiqindilar masalasi, milliy qonunchilik va ekologik madaniyatni oshirish yo‘llari tahlil qilinadi.