O‘ZBEK TILIDA ILMIY USLUBNING SHAKLLANISHI, LINGVISTIK XUSUSIYATLARI VA ZAMONAVIY FAN TILIDAGI O‘RNI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek adabiy tilida ilmiy uslubning tarixiy shakllanishi, uning asosiy leksik, grammatik va uslubiy xususiyatlari atroflicha yoritiladi. Ilmiy nutqda terminologiyaning tutgan o‘rni, mantiqiy izchillik, obyektivlik va aniqlik tamoyillari tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy fan va ta’lim jarayonida ilmiy uslubning ahamiyati, ilmiy matn tuzilishi hamda o‘zbek ilmiy tilining rivojlanish istiqbollari ko‘rib chiqiladi. Maqola o‘zbek tili va adabiyoti yo‘nalishida tahsil olayotgan talabalar uchun ilmiy nutq madaniyatini shakllantirishda muhim manba bo‘lib xizmat qiladi.