NORMAL JOYLASHGAN YO‘LDOSHNING BARVAQT KO‘CHISHI VA YO‘LDOSHNING OLDINDA JOYLASHISHI: TASHXISLASH TAMOYILLARI VA ZAMONAVIY BOSHQARUV STRATEGIYALARI. (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada homiladorlikning og‘ir akusherlik asoratlaridan hisoblangan normal joylashgan yo‘ldoshning barvaqt ko‘chishi hamda yo‘ldoshning oldinda joylashishi holatlarining etiopatogenezi, klinik kechishi, tashxislash usullari va boshqaruv tamoyillari keng qamrovda tahlil qilindi. Tadqiqot akusherlik amaliyotida uchraydigan gemorragik asoratlar xavfini kamaytirish, ona va homila hayotini saqlab qolishda erta diagnostikaning ahamiyatini asoslashga qaratildi. Zamonaviy instrumental va laborator tashxislash algoritmlarining integratsiyasi perinatal natijalarni yaxshilashi aniqlandi.