UZATMALAR QUTISINING TUZILISHI VA TURLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Vites qutisi mashinasozlikning murakkab va ajralmas qismi sifatida son-sanoqsiz mashina va transport vositalarida energiya va harakatni uzatishda muhim rol o'ynaydi. Uning dizayni va ishlashi uskunaning samaradorligi, ishlashi va ishonchliligiga bevosita ta'sir qiladi, ular katta sanoat mashinalaridan tortib chaqqon avtomobillar va murakkab elektromexanik qurilmalargacha. Vites qutisining asosiy maqsadi aylanish quvvatining tezligi, momenti va yo'nalishini o'zgartirishdan iborat bo'lib, u mustahkam va aniq ishlab chiqilgan korpus ichida joylashgan viteslar tizimi orqali erishiladi. Viteslarning kombinatsiyasi va ularning vites qutisi ichidagi konfiguratsiyasi nafaqat quvvat yetkazib berishni boshqaradi, balki zamonaviy texnologiyalar uchun zarur bo'lgan mexanik xatti-harakatlarni ham boshqarishni taklif qiladi.