RAQAMLI PLATFORMALAR ORQALI DAROMAD TOPISH IMKONIYATLARINI KENGAYTIRISH STRATEGIYALARI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada raqamli platformalar orqali daromad topish imkoniyatlarini kengaytirishning strategik yo‘nalishlari tadqiq etilgan. Tadqiqot muammosi sifatida foydalanuvchilarning monetizatsiya modellarini qo‘llashdagi ko‘nikma yetishmovchiligi va platformalararo integratsiyaning past darajasi ko‘rsatilgan. Qiyosiy tahlil va statistik metodlar yordamida gibrid monetizatsiya hamda ekotizimli yondashuvning afzalliklari asoslab berildi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, diversifikatsiyalangan raqamli modellar yakka tartibdagi biznesga nisbatan 2,5 baravar yuqori rentabellikni ta’minlaydi. Muallifning amaliy hissasi raqamli daromadni oshirishning optimal gibrid strategiyasini ishlab chiqqanligida namoyon bo‘ladi.