BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN SAMARALI FOYDALANISH METODIKASI (Ustozlar uchun, 2026)
Maqolada boshlang‘ich ta’limda raqamli texnologiyalardan samarali foydalanish metodikasi tahlil qilinadi. Pedagogik yondashuvlar, interaktiv qurilmalar (planshetlar, noutbuklar, interaktiv doska), STEAM va geymifikatsiya usullari orqali o‘quv jarayonida bilim va ko‘nikmalarni shakllantirishning ilmiy asoslari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, elektron testlar va o‘quv ilovalari orqali talabalarning motivatsiya va faolligini oshirish usullari ilmiy asoslangan holda taqdim etiladi. Maqola natijalari boshlang‘ich sinflar o‘qituvchilari uchun samarali interaktiv metodikani ishlab chiqish va qo‘llashda muhim tavsiyalar beradi.