ALEKSANDR ARKADEVICH FAYNBERGNING “ESKI FONUS” SHE’RI BADIIY-G’OYAVIY TAHLILI (Ustozlar uchun, 2026)
Aleksandr Arkadevich Faynberg o’zbek adabiyotida ikki millat va madaniyat chorrahasida shakllangan noyob ijodkor sifatida o’ziga xos ovoz egasi.U rus tilida o’z ijodiy faoliyatini olib borgan bo’lsa-da,uning ruhiy manzili Toshkent,Sharq nafasi,o’zbekona insonparvarlik va mehr bilan chambarchas bog’langan.Shoir ijodiy yo’lida G’arb va Sharq badiiy tafakkurlari bir nuqtada tutashib,o’ziga xos bo’lgan ma’naviy makonni hosil qiladi.Shu sababdan ham uning asarlarida faqat insoniy tuyg’ular emas,tarix,xotira,madaniyat kabi mavzular ham tez-tez ko’tarilib turgan.