ALEKSANDR ARKADEVICH FAYNBERGNING “TOSHKENT.1943” SHE’RI TAHLILI (Ustozlar uchun, 2026)
Aleksandr Arkadevich Faynberg òzbek va rus adabiyotining taniqli namoyondasi,Oʻzbekiston xalq shoiridir.U nafaqat Oʻzbekiston zaminida yashab ijod qilgan rusiyzabon shoir,balki oʻz hayotini,umr yòlini Toshkent bilan bogʻlagan,uni nihoyatda sevgan inson ham.Faynberg ijodidan namunalar oʻqir ekanmiz uning ijodiyotida  mehr-oqibat,insoniylik,tarixiy xotira va taqdir sinovlari markaziy mavzular sifatida namoyon bòlishini anglaymiz.Ayniqsa ,Ikkinchi jahon urushi yillari mavzusi shoir ijodidagi ruhiy kechinmalar,oddiy insonlarning ayanchli taqdiri va xalq bagʻrikengligi tasviriga eng boy nuqta hisoblanadi.